Вести

У току ове недеље ученици заједно са својим наставницима и учитељицама обележили су Светски дан рециклаже који се сваке године од 2018. године обележава 18. марта. Циљ обележавања Светског дана рециклаже је подизање свести људи о томе колико је рециклажа важна, док су главни циљеви рециклаже уштеда природних ресурса, заштита животне средине и смањење отпада. Правилно разврставање отпада, његова обрада и поновна употреба у производњи кључна су три корака у процесу рециклаже.

У ИО “Ђорђе Кошбук” Светски дан рециклаже обележен је 18. марта. Чланови Ученичког парламента припремили су едукативну мултимедијалну презентацију за све ученике школе као и радионицу за ученике од првог до четвртог разреда. Задатак радионице био је да ученици од материјала за рециклажу направе неку ствар (играчку, предмет). Свако одељење имало је другачији материјал (стакло, пластика, папир, дрво) од којег је требало да направе неку ставр.

1
2
3
4
5
6

У ОШ “Свети Сава” у Житишту Светски дан рециклаже обележен је 20. марта. У уводном делу програма ученици Јелена Мрђа и Милош Ђукић су уз припремљену мултимедијалну презентацију причали о значају рециклаже, материјалима који могу да се рециклирају, времену потребном да одређени материјали нестану (разграде се) у природи, циљевима рециклаже и нашим плановима за будуће време. Ученици четвртог разреда учествовали су са рецитацијом и драматизацијом интересантног текста о рециклажи. Ученица Ана Менг је одсвирала на гитари и одпевала једну песмицу уз помоћ својих другара петог разреда и пратњом клавира наставника Филипа Балоша. Поред ученика и свих запослених у школи са нама су били и чланови Удружења параплегичара Баната којима смо овом приликом уручили 10 џакова пластичних чепова које смо сакупили. Обележавање Светскога дана рециклаже завршили смо изложбом радова ученика четвртог и петог разреда који су се потрудили око израде играчкица и предмета од материјала који може да се рециклира.

2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

Дана 20. марта је и ИО “Ђура Јакшић” у Банатском Двору обележило и подржало акцију матичне школе прикупљањем чепова за акцију “Чепови за нас” Удружења параплегичара Баната. Ученици петог разреда извели су представу од лутки које су направљене од пластичних флаша. Обележавању овог дана значајног за планету Земљу присуствовала су  деца из вртића. Било је лепо, занимљиво и поучно!

1
2
3
4

Watch Dragon ball super