Вести

У четвртак у холу Основне школе “Свети Сава” у Житишту, ученици су приказали игроказ на тему дискриминације уз помоћ форум театра. У оквиру истог програма, скренута је пажња на превенцију дискриминације људи оболелих од сиде. Такође, истог дана, одана је почаст свим женама, жртвама родно заснованог насиља, у оквиру 16 дана активизма против насиља над жена.
Приказивање игроказа на тему дискриминације кроз форум театар омогућава интеракцију између извођача и публике, што може додатно продубити разумевање проблема.
Такође је похвално што је део програма био посвећен превенцији дискриминације према особама оболелим од сиде. Овакве иницијативе су кључне за борбу против предрасуда и стигме повезане са ХИВ-ом.
Одавање почасти жртвама родно заснованог насиља током 16 дана активизма против насиља над женама показује подршку школе важним друштвеним питањима. Овај гест шаље снажну поруку о потреби заштите жена од насиља и промовисања равноправности полова.
Овакве активности у школама играју кључну улогу у обликовању ставова младих генерација и подстичу их да размишљају о друштвеним проблемима те да предузму кораке за позитивне промене у својој заједници.
15
16
17
18

Поводом Међународног дана толеранције  ученици издвојених одељења из Торка, Банатског Двора и Равног Тополовца учествовали су у радионицама које су припремили представници Ученичког парламента.

1
2
6
8
3
4
5
7

Watch Dragon ball super